Інформація щодо компенсацій деяким категоріям споживачів електричної енергії

Відповідно до Постанови КМУ № 64 від 1.02.2021 року «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії», запроваджено надання компенсацій на оплату електричної енергії, спожиту у I кварталі 2021 року, у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів певним категоріям споживачів (окрім тих, які отримують житлову субсидію).

Компенсація надається на електричну енергію, спожиту у I кварталі 2021 року, побутовим споживачам (окрім тих, які отримують житлову субсидію), для яких діяв до 31.12.2020 року знижений тариф і які використовують електроенергію для опалення (в межах обмежень 3000 кВт∙год на місяць), а також дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним та прийомним сім’ям.

Компенсація розраховується як різниця вартості фактично спожитої електричної енергії за тарифом 1,68 грн/кВт∙год та тарифом 0,90 грн/кВт∙год (для електроопалення в межах 3000 кВт∙год на місяць). За наявності обліку споживання електричної енергії за періодами часу, застосовуються відповідні тарифні коефіцієнти. При визначенні вартості спожитої електроенергії за кожним рівнем тарифу, застосовується питома вага обсягу електроенергії, що спожита у відповідній зоні доби протягом розрахункового періоду, до загального обсягу спожитої електроенергії у цьому періоді.

Розмір компенсації буде відображено в рахунках (повідомленнях), які отримають побутові споживачі. Детальніше з цією інформацією можна ознайомитися на сайті ТОВ «ПОЛТАВАЕНЕРГОЗБУТ» www.energo.pl.ua/abon, зареєструвавшись у сервісі «Особистий кабінет побутового споживача».