Інформація Міністерства соціальної політики України для отримувачів субсидій та пільг

У зв’язку зі зростанням цін та тарифів на оплату комунальних послуг, органами соціального захисту населення проведено перерахунки розмірів субсидій та пільг за січень 2021 року з урахуванням підвищених тарифів. Проводити перерахунки та подавати додаткові документи до управлінь соціального захисту одержувачам житлових субсидій та пільг не потрібно.

Зверніть увагу! Для одержувачів субсидій у межах соціальних норм збільшення вартості комунальних послуг у зв’язку з підвищенням тарифів, буде компенсовано за рахунок збільшення розміру житлових субсидій. Обов’язкова частка платежу для сім’ї залишається незмінною.

Для пільговиків у межах соціальних норм та розміру визначеної законодавством пільгової знижки, збільшення вартості комунальних послуг компенсується за рахунок підвищення розміру пільги.

Сім’ям, які вперше звертаються за субсидією, для визначення права на її отримання, рекомендовано подати заяву та декларацію до уповноважених осіб (відділів соціального захисту) відповідної територіальної громади.

У територіальних громадах, до складу яких увійшли міста обласного значення (Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Горішні Плавні), документи приймаються управліннями соціального захисту населення.

Документи також можливо подати в електронному вигляді через сайт Міністерства соціальної політики України в розділі Е-сервіси за посиланням https://subsidii.mlsp.gov.ua/ або направити поштою.